Onze missie: studenten maken het leven leuker voor iedereen!

Informatie

U heeft een druk leven; u werkt, heeft een gezin én u zorgt voor een ander. De druk loopt op, vaak ten koste van u zelf of van uw naasten. 

Studenten van Lyvia ondersteunen en begeleiden jong en oud, mét en zonder beperking. Bijvoorbeeld uw vader of moeder, broer of zus of buurman of buurvrouw. Maar ook bijvoorbeeld uw kinderen. Onze studenten bieden geen lichamelijke verzorging. Logeren behoort tot de mogelijkheden.

Informatie voor hulpzoekenden

Studenten van Lyvia maken het leven leuker voor ieder die daar behoefte aan heeft. Zij zijn er voor u of voor mensen in uw omgeving die net wat meer aandacht of ondersteuning nodig hebben.

Lees hieronder meer over de mogelijke hulp, de werkwijze en de kosten.

We moeten allemaal meer werken, maar ook meer zorgen voor elkaar. De overheid stimuleert langer zelfstandig thuiswonen, waarbij men zijn of haar eigen netwerk moet aanspreken. Dat netwerk is er vaak niet. Ook niet voor mensen die in een zorginstelling wonen. Familie en vrienden zijn er vaak gewoon niet,  wonen te ver weg, of het hebben het zelf te druk met eigen gezin, werk en sociale leven. Studenten van Stichting Lyvia vullen dit netwerk aan waar nodig, zowel overdag als in de nacht.

Studenten van Stichting Lyvia bieden hulp en gezelschap aan jong én oud, met én zonder beperking. Meer dan 100 studenten werken voor gezinnen met kinderen met een beperking, voor ouderen, voor mensen in een zorginstelling en andere hulpvragers in Limburg en Nijmegen. Lees hier wat studenten voor u kunnen betekenen.

Lyvia-studenten kunnen hulp op maat bieden, hieronder een greep uit de mogelijkheden:

Begeleiding bij activiteiten buiten huis

 • Meegaan met een doktersbezoek
 • Meegaan naar theater, bioscoop, dierentuin of de stad
 • Wandelen

Begeleiding bij activiteiten binnen huis

 • Koken
 • Samen eten
 • Huiswerkbegeleiding

Bieden van gezelschap

 • Schaken, spelletjes doen
 • Samen lezen of samen op de computer
 • Kopje koffie drinken

Uitvoeren van licht huishoudelijke taken

 • Halen van boodschappen
 • Wassen en strijken
 • Afwassen, stoffen, stofzuigen

Uitvoeren van klein onderhoud in de tuin

 • Schoffelen
 • Gras maaien
 • Onkruid wieden

De Lyvia-studenten gaan respectvol om met wat iemand kan, wil en soms moet. Zij zijn geen hulpverleners, maar maatjes. Informeer gerust naar verdere mogelijkheden. Wij denken graag met u mee. 

U bent voor uzelf of voor een naaste op zoek naar een student die gezelschap of ondersteuning biedt. Wij komen indien u dit wenst graag bij u langs voor een intake om uw specifieke wensen door te nemen: wat kan de hulpvrager zelf, wat zijn zijn of haar beperkingen, wat verwacht u van een student etc. Vervolgens selecteren wij voor u een student op basis van motivatie, kennis en vaardigheden. Screening vindt plaats op basis van controle van identiteitsbewijs, collegekaart en eventuele referentie.

Binnen een week stellen wij een door ons bemiddelde student(e) aan u voor. Wanneer er een wederzijdse klik is,  plant u samen met de student de werkzaamheden in.
De student gaat aan de slag voor minimaal twee uur per keer.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de inzet van Lyvia-studenten in Limburg en in Nijmegen, dan kunt u gebruik maken van onze mail: info@lyvia.nl,  ons aanvraagformulier of bel 046-8505397.

Voor de persoonlijke intake door een medewerker van Lyvia bij u thuis of in een zorginstelling vragen wij éénmalig €25,o0* inclusief BTW.

De kosten voor de inzet van een Lyvia student bedragen €17,00* per uur inclusief BTW. Studenten komen per keer minimaal twee uur bij u langs, voor het bieden van gezelschap en ondersteuning. Het kennismakingsgesprek met de student is kosteloos.

Het werkgebied van de studenten betreft Zuid- en Midden-Limburg en Nijmegen en omstreken. Wij proberen studenten te selecteren die bij u in de buurt wonen. U betaalt hierdoor geen reiskosten. Woont een student toch verder uit de buurt, dan kan er na overleg met u of de zorgvrager gesproken worden over  een eventuele reiskostenvergoeding.

PGB
In sommige gevallen is het mogelijk om de Lyvia-student  te betalen vanuit een PGB. Heeft u of de aanvrager een PGB voor individuele begeleiding en/of huishoudelijke hulp? Vraag dan naar de mogelijkheden.

* veranderingen van overheidswege kunnen leiden tot een aanpassing.

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem contact met ons op

Vraag direct hulp aan