Lyvia - Hulpvragen
Parkstad

Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

 

Je kunt casussen combineren met werkzaamheden binnen de partner organisaties. Informeer naar de mogelijkheden.

Vragen?

App/Bel dan onze student en welzijns medewerkers :

Wim Ringens : 0614686232  

Lars Houben : 0646802328

 Voor een oudere meneer in een woonvorm, zoeken we een student die 2 uur per week deze meneer gezelschap kan houden. Meneer vindt het leuk om samen te wandelen, tv te kijken of lekker een gesprek te voeren onder het genot van een kop koffie . Daarnaast vindt meneer kerken heel leuk.

Voor 1 keer in de 2 weken, voor 4 uur lang, zoeken wij een student die als echt maatje iets leuks kan doen met deze jongen. Het is een jongen van 18 jaar, LVB, en gaat graag erop uit naar bijvoorbeeld pretparken en dierentuinen.

 Voor een 26 jarige jongen met een verstandelijke beperking zoeken wij een generatiegenoot die samen met deze jongen leuke dingen kan ondernemen. Denk aan samen een hapje eten, koken of wandelen. Het gaat om 1 keer in de maand, 3 uur.

In Kerkrade zoeken we studenten die als rolmodel voor kinderen met een rugzakje fungeren. Als rolmodel zorg je ervoor dat de kids gezond eten, stimuleert je hen ot activiteiten te ondernemen (anders zit ze stil) en geef je bewust wording lessen over Social media.

 Voor een Heer met NAH. (niet aan geboren hersenletsel) zoeken wij een student die hen kan helpen met lezen/schrijven van stukken bij de clientenraad en hem daarna tevens advies geeft in hoe hij het beste uit z'n woorden kan komen.

Brunssum | Meedraaien als klasse- assistent

Op een school zoeken we klassen assistenten die op 1 op 1 kinderen voorzien van net wat extra aandacht. De school kan wat extra handen en ogen zouden kunnen gebruiken naast de regulieren leraren goed gebruiken. Kids op deze school hebben allen een kleine rugzak.

Lijkt je dit een uitdaging ?

Een jongeman van 5 heeft een student als rolmodel nodig! De jongeman heeft namelijk last van hechtingen problematieken en vertrouwen. Hij zit op de basisschool en heeft extra aandacht nodig in de klas.  Als Student/niet student krijg je hulp en aanwijzigingen van de professional op school.


Werktijden zijn:
Maandag 10.30 - 12.30
Dinsdag van 8.45-10.45
Woensdag 10.30-12.30
Donderdag 13-15 uur


Tijden kunnen nog aangepast worden.
Dankzij een student kan dit kind op de basisschool blijven.