top of page

Lyvia - Hulpvragen
Parkstad

Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

 

Je kunt casussen combineren met werkzaamheden binnen de partner organisaties. Informeer naar de mogelijkheden.

Vragen?

App dan onze student en welzijns medewerkers :

Voor een 42-jarige man met syndroom van down zoeken wij een ondernemend gezelschapsmaatje. Meneer woont in een woonvorm in Kerkrade en zou enorm graag vaker erop uit willen. Hij geniet ervan om samen naar de dierentuin te gaan, een voetbalwedstrijd te kijken of spelletjes te spelen. Het gaat om 1 keer in de 2 weken in het weekend.

Voor een moeder die graag met haar dochter op vakantie wil gaan zoeken wij een reisbuddy die kan ondersteunen op de heenweg van Kerkrade naar Pisa. Moeder is weduwe en dochter heeft een verstandelijke beperking waardoor een rit naar Italië erg lang is. Doordat jij als student afwisselt met achter het stuur zitten en naast erna naast de dochter zit om extra aandacht te geven zal deze rit een stuk makkelijker en gezelliger worden.

Concreet betekent dit dat jij samen met moeder en dochter met de auto naar Pisa rijd en terug naar Kerkrade rijdt. Het gaat om 6/7 juli2023. Wil jij de reden zijn dat deze moeder en dochter een fantastische trip naar Pisa kunnen maken, reageer dan snel!

Ben jij of ken jij iemand die hiervoor geschikt is? Laat dan snel iets weten!

Wij zoeken een student of niet-student, om te ondersteunen bij een omgangsregeling tussen moeder en zoon. Het gaat om een 10-jarige jongen, woonachtend bij zijn opa en oma. Deze jongen gaat een aantal keer per week op bezoek bij zijn moeder en heeft hier een maatje bij nodig om hem hierin te ondersteunen. Als maatje haal je deze jongen op bij opa en oma, ga je samen naar zijn moeder, blijf je de volledige omgangsregeling daar en breng je deze jongen na afloop weer terug naar opa en oma. Een omgangsregeling duurt 2,5 uur in totaal. Dagen en tijden in overleg.

Voor een jongeman wonend in Kerkrade zoeken we een student die stevig in zijn/haar schoenen staat. Elke zondag ga je met deze jonge man eruit om het gezin eventjes te ontlasten en deze jonge man de dag van zijn week te bezorgen. Denk hierbij aan Kinderstad Heerlen of Mono Verde, Gaia Zoo of een lekkere boswandeling. Je zult als student ook zelf dingen moeten bedenken om te doen dus vooral lekker creatief denken.

* Er komt verschoning bij kijken.

bottom of page