Onze missie: studenten maken het leven leuker voor iedereen!

Projecten

Stichting Lyvia  vertaalt maatschappelijke vraagstukken naar studieprojecten. Samen met studenten voert Stichting Lyvia als externe projectleider deze studieprojecten uit en verbindt op deze manier studenten met de maatschappij. Wij brengen alle partijen samen en bewaken het gehele proces. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Als (aankomend) stagiaire vragen wij je in te schrijven via deze link!

Stageplaatsen

Diverse studenten van bijvoorbeeld de opleiding Social Work, People & Businessmanagement, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Leeuwenborgh Maatschappelijk Werk, CIOS zijn je al voorgegaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Wij hebben stagemogelijkheden om in de praktijk ervaring op te doen. Denk hierbij aan stages voor 4 of 8 uur per week,  voor bbl-opeidingen, maar ook aan full-time stages. In schooljaar 2018/2019 werken bijvoorbeeld 23 stagiaires voor Stichting Lyvia: 12 eerste en tweede jaars studenten Social Work en 1 student van CIOS lopen stage op een basisschool in een krachtwijk in Maastricht,  3 studenten Social Work op een basisschool in Sittard, 5 studenten van People & Business Management werkten projectmatig voor Stichting Lyvia, studenten van Leeuwenborgh en andere opleidingen werken in zorginstellingen voor mensen met een beperking en voor oudere mensen.

Stichting Lyvia krijgt vragen en opdrachten vanuit gemeenten en instellingen, die zij vertaalt naar projecten. Het betreft projecten voor enkele maanden en voor korte duur. Studenten en stagiaires voeren deze projecten onder begeleiding van Stichting Lyvia uit. Stichting Lyvia is een erkend leerbedrijf voor de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4) en de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport (niveau 4). Medewerkers van Stichting Lyvia zijn erkende assessoren binnen Zuyd Hogeschool.

Studieproject

Ook wanneer je een praktijkgerichte opdracht zoekt, kun je bij Stichting Lyvia terecht. Meestal is dit een kortdurende, afgebakende opdracht die wordt afgesloten met een aanbeveling. Lyvia is erg blij met de aanbevelingen die uit deze opdrachten komen. Wij stellen ons graag beschikbaar als opdrachtgever voor bijvoorbeeld een kortdurende opdracht of aan een minor-groep.

Praktijkverhalen