top of page

Over Lyvia 

Ontstaan vanuit intrinsieke motivatie!

Astrid Ticheler, oprichter van Lyvia, heeft meer dan 25 jaar dagelijks voor haar vader en moeder gezorgd, samen met haar broer en zussen. Ze zag dat veel mensen om haar heen geen gezelschap en ondersteuning vanuit hun eigen netwerk of omgeving konden krijgen. Naasten waren vaak te druk, woonden te ver weg of waren simpelweg niet beschikbaar.

 

Astrid begon vanuit huis met de bemiddeling en inzet van studenten. Haar zoon, Lars Houben, was de eerste werkstudent en groeide mee in de organisatie. Wim Ringens, voorheen manager in de gehandicaptenzorg, omarmde het concept van Lyvia en zorgde ervoor dat ook mensen met een beperking de aandacht via Lyvia krijgen, die ze verdienen.

Tegenwoordig bemiddelen Astrid, Wim, Lars en Macey studenten door heel Limburg. Macey Habets liep 2 jaar stage bij Lyvia en wilde niet meer weg.

 

 

Inmiddels ondersteunen 250 studenten wekelijks hulpvragers in heel Limburg, zowel in thuissituaties, op scholen, in instellingen als voor gemeenten. Voor allerlei doelgroepen staan we dagelijks klaar en maken we het leven leuker op basis van een klik. Diverse zorginstellingen, scholen en gemeenten worden daarnaast ondersteund door studenten die cliënten ondersteunen, personeel ontlasten en bijstaan, en maatschappelijke vraagstukken vertalen naar projecten onder begeleiding van de professionals van Lyvia.

Onze kernwaarden: Loyaliteit, betrouwbaarheid, behulpzaamheid, hartelijkheid, empathie en transparantie

Lyvia vandaag de dag

L22-0329-297Zr2.jpg
17504402_1846343045634547_6037497953821455538_o-3.jpg

Onze kracht

Het verbinden van verschillende lagen van de maatschappij op basis van de klik.
Wij bieden ondersteuning op maat, het ondersteuningstraject wordt veelal als persoonlijk en meelevend ervaren.

Geen aanvraag is ons te gek!

Ons team versterken?

Ben jij een vliegende keep en niet vies van een veelzijdige functie.

Groei jij graag mee met ons veelzijdig team om zo voor nog meer mensen het leven leuker te maken? 

Stuur dan een appje/mail met  je open sollicitatie naar onderstaande gegevens!

bottom of page