Waar staan wij voor?

Stichting Lyvia heeft als missie zoveel mogelijk mensen, jong en oud, mét en zonder beperking te ondersteunen in de huidige participatiemaatschappij waarin wij met z’n allen leven. Het doel is het leven van deze mensen leuker te maken.

 

Onze visie: Studenten bemiddelen voor mensen die hulp of ondersteuning zoeken en zo generaties en doelgroepen verbinden, mensen die elkaar niet meer vanzelfsprekend tegen komen. Mensen verbinden op basis van een klik.

Onze kernwaarden: Loyaliteit, betrouwbaarheid, behulpzaamheid, empathie en transparantie

Onze kracht

  • Het verbinden van verschillende lagen van de maatschappij op basis van de klik.

  • Wij bieden ondersteuning op maat, het ondersteuningstraject wordt veelal als persoonlijk en meelevend ervaren.


Geen aanvraag is ons te gek! 

Ontstaan uit een intrensieke motivatie

Onze maatschappij verandert. We krijgen niet meer de zorg die we nodig hebben, maar er wordt eerst gekeken naar wat je zelf nog kunt, eventueel met hulp van je eigen omgeving. Heb je niemand in je eigen omgeving die je kan helpen, dan kun je zelf hulp aanvragen. Deze hulp krijg je vrijwillig of betaal je zelf indien je dat kunt of middels een PGB (persoons gebonden budget). Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Één van de betaalde mogelijkheden is de inzet van een student door Stichting Lyvia bemiddeld. 

Astrid Ticheler, de oprichtster van Stichting Lyvia. Astrid was zelf al 30 jaar dagelijks mantelzorger van haar moeder, samen met haar broer en zussen. Zij zag dat veel mensen om haar heen geen gezelschap en ondersteuning uit eigen omgeving kunnen of willen krijgen. Naasten hebben het vaak te druk, wonen ver weg of zijn er gewoonweg niet.
Hoe mooi is het dat studenten van Stichting Lyvia deze leegte kunnen opvullen?
 Eenmaal aan het werk begon ze studenten te bemiddelen ter ondersteuning van de oudere doelgroep , onder het motto : ‘Jong en oud is samen goud’.
Nu (3,5 later) bemiddeld Astrid, samen met Wim Ringens & Lars Houben(Astrid's zoon), 180 studenten voor alle lagen van de bevolking (voor jong en oud met en zonder beperking) onder het motto: ‘Lyvia maakt het leven leuker’.
Kortom, een mooie aanvulling op de zorg die voorkomt vanuit de intrinsieke motivatie & doorzettings- vermogen van Astrid!
Daarnaast betrekt Stichting Lyvia studenten bij de uitvoer van maatschappelijke projecten in inmiddels 5 Limburgse gemeenten.

 

Team Lyvia stelt zich voor

Astrid Ticheler

Astrid is de oprichter van Stichting Lyvia.
met de gedachte “Iedereen verdient de aandacht die mijn moeder ook ontving” stopte ze met haar werk in de commerciële dienstverlening en volgde de opleiding tot mantelzorgmakelaar. Deze opleiding in combinatie met haar vorige opleiding als gezondheidswetenschapper zorgt ervoor dat Astrid de juiste competenties bezit om de vraag en aanbod in het huidige zorgstelsel in evenwicht te brengen. Daarnaast is Astrid trotst dat ze samenwerkt me haar zoon Lars, dit familiair gevoel moeten de mensen die wij ondersteunen ook voelen.

 

Contact:

info@lyva.nl
06 50464051

Wim Ringens

Wim is een alleskunner met zijn ervaring, humor en team spirit is hij een onmisbaar persoon bij St. Lyvia.
Hij volgde de opleiding tot verpleegkundige en is vele jaren werkzaam geweest in de zorg o.a. als manager in de gehandicaptenzorg bij Daelzicht. Daarnaast is hij WMO makelaar geweest waarbij hij samen met collega's buurthuizen, werk- en vrije tijdsarrangementen in Limburg realiseerden. In zijn tijd als WMO makelaar is Wim in contact gekomen met Astrid. Als zoon uit een ondernemersgezin werd Wim gelijk enthousiast over Lyvia. Uit ervaring wist hij dat naast de ouderen en gezinnen met kinderen, vele andere doelgroepen deze aandacht en ondersteuning ook goed kunnen gebruiken: Gehandicapten, N.A.H. psychiatrie.

Aldus Wim; ‘Binden en verbinden van mensen en mensen inzetten op hun kracht is mijn Passie. We zeggen nooit nee tegen hulpvragen en denken altijd mee naar oplossingen. Iedereen met een hulpvraag kan zich melden.In al die jaren heb ik met veel plezier met studenten gewerkt. Al deze studenten zijn een mooie meerwaarde voor mij         en de zorg !' "
Wim sluit af : "Stichting Lyvia , Astrid Ticheler , Lars Houben en alle studenten; ik ben heel blij dat wij dit samen mogen doen.                 Met z’n allen maken wij voor velen het leven leuker."

Contact:

W.ringens@hotmail.com  
06 14686232

Lars Houben

Lars is 2de jaars student Gezondheidswetenschappen te Maastricht. Het 1ste jaar van St. Lyvia werkte hij veel voor hulpvragers in het veld. Mede door deze ervaringen heeft hij zijn keuze voor GZW gemaakt.

Lars is een gedreven en enthousiast persoon die zijn werk vol passie en humor uitvoert. Zijn functie als PR verantwoordelijke vult hij met veel enthousiasme en succes in, daarnaast is Lars verantwoordelijk voor 'wij ondenemers met een gouden hart'. Hij is een echte team-player die Wim Ringens & Astrid Ticheler naast de PR ondersteunt bij interne zaken . Hij zet Lyvia op de kaart op social media, maakt gebruik van zijn netwerk, maakt studenten enthousiast om te werken en beschikt over creatieve/innovatieve ideeën die een toevoeging zijn voor Lyvia.
Zijn leergierigheid zorgt ervoor dat hij snel groeit in zijn functie en dat zijn bijdrage onmisbaar wordt voor St. Lyvia. Daarnaast betrekken Wim en Astrid, Lars steeds meer bij het maken van beleid en bij de ontwikkelingen die St. Lyvia doormaakt.
Lars voegt hier aan toe: ‘De mogelijkheid om de theoretische vaardigheden van mijn opleiding toe te passen in praktijk en op deze manier te zien dat het leven van vele mensen leuker wordt is voor mij heel waardevol. Door dit werk weet ik dat ik in de voetsporen van mijn moeder wil treden, die tevens ook nog eens Gezondheidswetenschappen heeft gestudeerd.’

Contact:

lars.lyvia@gmail.com  
06 46802328

Daniel Slob

Daniël is 4de jaars student Commerciële economie aan Fontys hogeschool te Tilburg en loopt momenteel 40 uur per week stage bij Lyvia. 
Zijn werkzaamheden: Een onderzoek uitvoeren, waarbij hij uitzoekt hoe verschillende stakeholders (gemeentes en doorverwijzers.) mantelzorgers en cliënten ondersteunen. Naast zijn onderzoek werkt Daniël samen met zijn collega Lars aan de vernieuwing van de website van St. Lyvia. 
Daniël loopt momenteel al 2 maanden stage bij Lyvia. Zijn competenties, zoals interviewen en communiceren, ziet men op kantoor groeien. Ook voor zijn ontwikkeling op het werkveld is de stage heel waardevol .
Daniël voegt hier zelf aan toe: “De stage van Lyvia enthousiasmeert mij om na deze studie te beginnen aan een tweede bachelor Gezondheidswetenschappen “.
Toen we Daniël de vraag stelden wat hem motiveerde in deze keuze, antwoordde hij: "De gezondheidszorg heeft mij altijd geïnteresseerd, vooral de ouderenzorg. Mijn oma is op leeftijd en ik onderneem veel met haar, daarnaast ben ik werkzaam in een zorgcentrum waar ik een positieve bijdrage lever aan de dagbesteding van 27 cliënten op een gesloten afdeling. Dit heeft me laten inzien dat ik iets terug wil doen voor deze mensen. Ze bezorgen mij veel plezier in het werk, iets wat ik miste in de commerciële opleiding. Daarnaast ben ik blij dat ik een kijkje in de zorgstelsel krijg  door mijn werkzaamheden bij Lyvia.".

Contact:

slobdaniel667@gmail.com  
06 46859901

 

Tel.: 046 - 8505397 

Bezoekadres:
Odasingel 86, 6131 GZ Sittard, Netherlands

Kvk: 66858208

BTW: NL.856727702.B01

Postadres: Ceciliastraat 2 , 6137 AH, Sittard