top of page
pexels-pixabay-461049.jpg

Lyvia projecten

Lyvia werkt nauw samen met organisaties en gemeenten om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Ons doel in deze projecten is het leggen van verbindingen tussen organisaties, gemeenten en de bewoners van de regio, met als uiteindelijk streven het verbeteren van hun sociale status. We bieden ook de mogelijkheid om het onderzoeksgedeelte uit te voeren, zodat de desbetreffende organisatie of gemeente de uitvoering kan realiseren.

 

Onze ervaren professionals zijn inzetbaar als consultants of projectleiders. Binnen deze innovatieve projecten bedenken en onderzoeken zij de maatschappelijke vraagstukken en werken samen met studenten aan oplossingen.

 

In samenwerking met een divers team van studenten, onder leiding van Lyvia als externe projectleider, voeren we deze maatschappelijke projecten uit. Door deze aanpak verbinden we studenten actief met de samenleving. Hierbij doen ze praktijkervaring op en dragen ze tegelijkertijd bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

 

Ons hoofddoel is het samenbrengen van alle betrokken partijen en het coördineren en bewaken van het gehele proces. Of het nu gaat om onderzoek, bedenken of uitvoering, als u na het bekijken van onze eerdere projecten interesse heeft in een samenwerking, staan wij klaar om de mogelijkheden te bespreken! 


Neem dan contact op voor de mogelijkheden!


Lyvia als :

logo.png
Logo Elisabeth Strouven - Square - transparant.png
logo-gemeentemaastricht-200x200.png
Logo-gemeente-Meerssen-2.png
logo-kerkrade.png
46496227_938754532990879_7169383758099906560_n.png

Dagbesteding in hartje Sittard

De dagbesteding wordt gedreven door de collega's van Lyvia zelf, die hun persoonlijke ervaringen delen en actief participeren in het adviseren van zowel studenten als professionals die betrokken zijn bij Lyvia Dagbesteding.

 

De persoonlijke inzichten van team leden, door ervaringen in praktijk, vormen de basis van de begeleiding en het advies dat word meegegeven aan Lyvia Dagbesteding. Binnen deze dagbesteding zullen studenten en professionals ervoor zorgen dan mensen zich thuis voelen en samen gouden momenten zullen beleven.

 

www.lyviadagbesteding.nl

Lyvia afbeelding.png
Schermafbeelding 2023-12-20 om 16.50.56.png

Onderzoek doen naar de behoefte van een Huiskamer+ in Rothem

Nieuwsgierig naar de kloppende hartslag van de stadskern Rothem in Meerssen? Lyvia, in nauwe samenwerking met Traject en de Gemeente Meerssen, streeft ernaar de vinger aan de pols te houden door middel van tafelgesprekken met buurtbewoners en betrokken partijen en doet dit middels een verbindend buurtontbijt.

 

Ons doel? Het verlangen van de gemeenschap in dit prachtige stukje Meerssen aan het licht brengen.Door rechtstreekse interactie en open dialoog met de bewoners willen we graag de essentiële behoeften in dit gebied ontdekken. Wat mist er nog? Welke voorzieningen zouden het leven hier nog aangenamer kunnen maken? We streven ernaar om niet alleen te vragen of er behoeften zijn, maar ook om de diepte ervan te begrijpen.

 

Dit al onder het motto samen kunnen we een bloeiende en veerkrachtige buurt creëren waarin eenieder gedijt.

 

duimpje.png

Gelijke kansen voor alle kinderen op een gezonde en positieve toekomst

In Maastricht begeleiden  studenten bemiddeld en begeleid door Lyvia,  kinderen uit groepen 7 & 8 op basisscholen : St. Oda, Letterdoes en KC Geluksvogel in Maastricht. Studenten als rolmodel buiten het gezin laten de kinderen zien dat iedereen kan werken aan een mooie gezonde toekomst. Zij bespreken onderwerpen als loverboys, creditboys, alcohol en drugs, schoolkeuze, racisme etc. met deze kinderen. Zij gaan op een interactieve manier, spelenderwijs in overleg met de kinderen en maken hen bewust van hun eigen handelen. Ouders, kinderen, school en stakeholders zijn enthousiast over de resultaten van het project dat al sinds 2017 wordt uitgevoerd in Maastricht.

Het project wordt mede gefinancierd door Gemeente Maastricht en Elisabeth Strouven Fonds.

Buurtontbijt Kerkrade

Elke zondag van 9.00 tot 11.30 genieten bewoners van de gemeente Kerkrade van een lekker buurtontbijt bij het Buurtontbijt, in het pand van NOVIzorg aan het Old Hickoryplein in Kerkrade.

Doelstelling van dit buurtontbijt is voornamelijk mensen de gelegenheid te bieden om elkaar te treffen, vriendschap op te bouwen en uiteindelijk samen afspraken te maken om iets te ondernemen. Dit alles om eenzaamheid te voorkomen.Voor een geringe prijs wordt er genoten van een lekker ontbijtje onder het genot van een praatje met de andere bezoekers en studenten.Bij ons aan de ontbijttafel zijn er al mooie vriendschappen ontstaan!

Naast dat er genoten wordt van een lekker ontbijtje, worden er ook vaker leuke activiteiten georganiseerd met verschillende thema’s.

Dit buurtontbijt is een samenwerking met Welzijnszorg Impuls en gemeente Kerkrade. Novizorg stelt de accommodatie gratis ter beschikking.

95488176_2014235918720980_1536605020651257856_n.jpeg
taalschool_edited.jpg

Studenten als roldmodel voor allochtone & statushouders kinderen

Studenten van de opleidingen Social work (HBO), begeleidt en bemiddeld door Lyvia, begeleiden sinds 2021 leerlingen van basisschool de Wereldster en de Lindegeard in Meerssen . Integratie in onze maatschappij staat tijdens dit project centraal. Studenten functioneren in deze als rolmodel buiten het gezin van deze kinderen. Studenten als generatiegenoten, die de kinderen laagdrempelig kennis laten maken met gebruiken, gewoonten, beroepen en mogelijkheden in ons land.

Sociaal centrum Sittard

Project gefinancierd door de opbrengsten van de Indian Summer Rally . Georganiseerd door leden van de Ronde tafel 67.

Het is de derde editie van deze rally, die is opgezet om lokale goede doelen te ondersteunen met de opbrengst. Deze editie staat in teken van de eenzaamheid te bestrijden.

Met de opbrengsten van deze rally heeft Lyvia  een Sociaal centrum Sittard opgezet waar studenten werden verbonden aan burgerinitiatieven ,een plek  waar je ontmoet en ertoe doet. Studenten van Lyvia spelen hier vooral in op een ontmoetingsplek voor (eenzame) ouderen en (eenzame) jeugdigen. Denk hierbij aan activiteiten als een buurtontbijt, koekjes bak middagen, kook avond spelletjes middag , inloop voor zorg advies en een luisterend oor etc..

Locatie : Leyenbroekerweg 38 te Sittard

indian-summer-rally-rt67-915x518.jpg
280454030_1864286767104313_6390105306916415004_n.jpg

Sociaal centrum Eijsden

Sociaal Centrum Eijsden is een plek waar het bruist van de activiteiten, georganiseerd voor én door inwoners van Eijsden.

Door studenten te verbinden aan burgerinitiatieven , ontstaat hier een plek waar je ontmoet en ertoe doet. Studenten van Lyvia spelen hier vooral in op een ontmoetingsplek voor jeugdigen. Zo organiseren ze bv. voetbaltoernooitjes , koekjes bak middagen etc..

Droomvlinder

Lyvia BV Hart medium los.png

Geslaagde Lyvia-projecten !

In samenwerking met Profiel ASL werken we aan een boekje voor leerlingen basisscholen in kader van gelijke kansen voor iedereen. Dit onder de titel 'Droomvlinder : ontpop je talenten ' .. Later meer Info.

voorstellen sam.png
bottom of page